20 Aralık 2014 Cumartesi

Bir Tanışma Hikayesi/ Düz Tülümden Çok Sıkıldım :)

        Selamün aleyküm ahali. :)
İlk postumuz hayırlı olsun diyerek başlamak istiyorum...
Hayat bana arkadaşlıklar konusunda pek cömert davranmadı. İmtihanım dır dedim hep. Bazen çok canımı yaksa da içten içten çok sevdim aslında bu yalnızlığı. Çocukluğumda sokaklarda oynamak yerine evde oturmak zorunda kaldım velhasıl. Ama bu beni farklı uğraşlara itti. O boşluğu kendi kendime yaptığım resimlerle farklı el işleriyle doldurdum. Büyüdükçe bunun benim hayatımın ayrılmaz bir parçası olduğunu farkettim. Canım ailem ben büyüdükçe daha iyi boyalar koydular önüme. Etraf batar, yapamazsın demeden... Tuvaller, yağlı boyalar, resim kursları....
22 yaşındayım. Hayat bana hala arkadaşlıklar konusunda pek cömert değil. Arkama baktığımda bir kaç kişi görüyorum.
Eşim ise büyük bir armağandır benim için.
Konuyu bağlamak gerekirse acemice yaptığım el işlerini daha fazla insanla paylaşmak belkide bir fikir üretmekte yardımcı olmak istedim... :)

***

İlk konumuz tüllerin de değişiklik yapmak isteyenlere efendim. :)
Ben çok çabuk sıkılırım. Kısa süre önce çok severek aldığım bir şeyden bir bakmışsınız nefret etmişim. Ama israfı sevmem başlarım düşünmeye "bunun neresini değiştirsem?" diye.
Bu tülümüde 1 yıl önce diktirdik yani evlenirken. Eskiye ait şeyleri çok sevmişimdir hep eski ev eşyaları, eski kıyafetler, eski şarkılar vs. bu örme tüller de ondan pek hoşuma gitti eskiden kullanılan tüllere benziyor doku olarak hemde pek allı pulu değil mat bir görünümü var lakin esnek olduğundan tülü çekerken bir köşesi bir yılda sarktı. Birde ben kış aylarında tülü açıp kar yağışını izlemeyi pek sevdiğimden sonradan çok pişman oldum neden böyle dümdüz bir tül seçtim diye. Velhasıl başladım kesip biçmeye... :)

***
İlk olarak malzemelerimiz şöyle;

-İstenilen renkte keçe
-Hasır ip(hobi market veya hırdavatçılarda mevcut)
-Biri normal diğeri kalın ve ip geçirilen yeri geniş olan iğne
-Silikon tabancası, silikon
-Çizim için çok belirgin olmayacak bir kalem
-Makas
-Birmilyoncularda satılan vantuzlu askılardan( Yalnız biz bunun sadece askı kısmını kullanacağız çiçeği ve vantuzu çıkardım)

***
Hadi başlayalım. :)
İlk olarak tülümü eşit olarak ikiye böldüm. Dikiş makinamız bozuk olduğundan elimde kestiğim kısımları kalınca katladım.


Daha sonra keçeye şekildeki gibi çizim yapıp kestim. Kenarlarını hasır iple diktim. Alt kısmını büzerek çiçek şeklini verdim. Ortasını resimdeki teknikle yapıp ortaya diktim. İki adet çiçek yaptım.


Hasır ipten 9 tane eşit boyda kestim ve 3-3 ayırarak uzuuuun uzuuuun iki adet eşit boyda ip ördüm. :)


Askı aparatıyla çiçeğimi birleştirip duvara silikonla yapıştırdım. İpi tüle geçirip arkadan bağladım ve yapıştırdığım askıya geçirdim.
Ve sonuç;

Ben çok beğendim umarım sizde beğenirsiniz.
Allaha emanet. :)




4 yorum:

  1. Teşekkür ederim ablacığım. :)

    YanıtlaSil
  2. canım benim kucuk kardeşimin kardeşi, en kcuk kardeşim benim....yazacağım o kadar cok sey varki aslında nereden başlasam bilmiyorum. ama bildiğim bir sey özelsiniz.Sen dısarı cıkmadım diyorsun ki , bence iyiki cıkmadın... Sıradan değildin sen, diğer cocuklar gibi.normal olmadık ki , biz hiç bir zaman ....yaptıgın resimler , okudukların , boyaların altında bişey sormaya , birini arayamaya gerek yoktu bizim için ... zehra demek ; boya demek ti benim için :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ablam teşekkür ederim tüm güzel düşüncelerin için. Sende bizim için farklıydın hep. Büyüktünüz benden ama yanınızda hep mutlu hissederdim kendimi. :) Benim içinde ben =boya demek ablam. Çözmüşsün beni. :))

      Sil